Subscribe For Free Updates!

We'll not spam mate! We promise.

Thursday, May 25, 2017

බඩ පපුව දැවිල්ලට ලෙමන් බොන්න හොදයිද ???

What Drinking Lemon Water Every Day Can Do to You | Eat This Not That


උදේ නැගිට්ට ගමන් ලෙමන් යුෂ මිශ්‍ර කළ ජලය වීදුරුවක් පානය කරන්න. ප්‍රථිඵලය පුදුමාකාරයි....


සිරුරේ ආම්ලිකතාවය මගහරවන්න ලෙමන් භාවිතා කරන්න පුලුවන්ද ? හිතන්නෙ නම් බෑ කියලා නේද ? අපි ඕනෙ කෙනෙක් දන්නවනේ ලෙමන් කියන්නේ ඇඹුල් රස දෙයක් කියලා. මේ කියන්න යන්නේ ඇඹුල් රස දෙහි වලින් ම ශරීරයේ ආම්ලිකතාවය නැතිකරන්න පුලුවන් විදියක් ගැන...

මුලින් ම කියන්න ඕනෙ කොහොමද මේ ශරීරයේ ආම්ලික බවක් ඇතිවන්නේ කියලා. ගොඩාක් වෙලා කෑම නොකා සිටීම නිසා හරි නැත්තම් සැර, ඇඹුල්, තෙල් සහිත ආහාර නිතරම ගන්න කෙනෙක්ගේ ආමාශයේ HCL කියන (හයිඩ්‍රොක්ලෝරික්) අම්ලය, ආමාශයේ ඉදන් ගල නාලයට ආපස්සට ගැලීමක් ඇතිවන නිසා පපුවට එනකම්ම මේ දැවිල්ල දැනෙනවා. ගැස්ට්‍රයිටිස් තියෙන කෙනෙක් නම් මේ අත්දැකීම කොයි තරම් වේදනාවක් ද කියලා දන්නවනේ?? මේ ලෙඩේට අප්‍රසන්න තිත්ත බෙහෙත් බීලා එපා වෙලාද ? එහෙනම් මේ ලේසි ප්‍රතිකාරය කරලා බලන්නකෝ. 

නවතම පරීක්ෂණ වාර්ථා වලට අනුව, ලෙමන් කියන්නේ අධික ආම්ලික දියරයක් වුණත් පොඩි ප්‍රමාණයක් ශරීරයට ගත්තොත් ආමාශයට හිතකරයි කියලා තමා කියන්නේ. අධිකව ගන්න එකනම් කොහොමටවත් ම හොද නෑ. ලෙමන් ජලය සමග මිශ්‍ර කලවිට සෑසෙන දුබල අම්ලය හැසිරෙන්නේ භෂ්මයක් වගේ. ඉතින් මේ ජලයට මිශ්‍ර ලෙමන් වලට පුලුවන් ආමාශයේ ආම්ලික බව උදාසීන කරන්න. 

රෑට ටිකක් සැර කෑමක් කාලා නිදාගත්තොත් උදේ පාන්දර බඩ පපුව වේදනාවෙන් නැගිටින්න වෙනවනේ....දෙහි බිංදු කීපයක් දාපු වතුර වීදුරුවක් බීවා නම් ලේසියෙන් ම මේ වේදනාව නවත්ත ගන්න පුලුවන්.

ලෙමන් ආම්ලිකතාවය නැතිකරන්න විතරක් නෙවෙයි රුධිර පීඩනය අඩුකරන්න, ශරීරයේ අනවශ්‍ය මේදය දහනය කරලා කෙට්ටු කරන්නත් හොද බෙහෙතක්.

gastric ulcer එහෙම නැත්නම් ආමාශයේ තුවාල තත්ව ඇතිවෙලා තියෙන කෙනෙක්නම් ඔයා ජලය මිශ්‍ර නොකර ලෙමන් පානය කරන්න එපා කවදාවත් ම...එහෙම කෙනෙක් ට පුලුවන් සීනි ටිකක් වැඩිපුර දාලා වතුර සමග මිශ්‍රකරලා හදාගත්ත රසවත් ලෙමන් පානයක් බොන්න. ආයුර්වේද වෛද්‍යවරුන්ගේ මතයට අනුව ගැස්ට්‍රයිටිස් වලට ටිකක් පැණි රසට හදපු දෙහි බීම එකක් බොන එකෙන් ඉක්මණින් සහනය සලසාගන්න පුලුවන්.

ඒවගේම තමයි ලෙමන් විටමින් සී බහුල පලතුරක් නිසා සමට, හෘදයට වගේම රුධිරනාලිකා වල පැවැත්මටත් ඉතාම ගුණ පළතුරක් කියලා අමතක කරන්න එපා.....!!!!

මූලාශ්‍රය : අන්තර්ජාලය ඇසුරෙනි

හැඩකාර ජවසම්පන්න තරුණ සිරුරක් ඔයාටත් ඕනිද?




එහෙනම් ජපනුන්ගේ මේ ආහාර පුරුදු 7 අනුගමනය කරලා බලන්නකෝ.... 

ජපන් ජාතිකයින්ගේ වයස මූණ බලලා කියන්න පුලුවන්ද? බැහැ නේද ? ඔවුන් සාමාන්‍යයෙන් වසර 80 – 100 අතර ආයුකාලයක් ජීවත් වෙනවා. ලෝකයේ සෞඛ්‍ය සම්පන්න ජාතිය ජපනුන් කියලා තමා වාර්ථා වෙන්නේ...

ඔවුන්ගේ දීර්ඝායු ලබන රහස් තමා සෞඛ්‍ය සම්පන්න ආහාර රටාව, තරබාරු නොවීම හා මානසික ආතති වලක්වන ක්‍රම යොදා ගැනීම. ඉතින් මේ අතරින් හැඩට ඉන්න ජපන් කෑම රටා 7 ක් ගැනයි කියන්න යන්නේ,

01. නොපිසූ ආහාර ගැනීම

ජපන් ජාතිකයින් වැඩියෙන් කැමති අමුවෙන් ම කන්න පුලුවන් ආහාර රසයට. කිසිම රසකාරකයක් කුලු බඩුවක් නොදා ආහාරයට ගන්න නිසාත් තාපයට ලක් නොවන නිසාත් ආහාරයේ සම්පූර්ණම පෝෂණය ඇගට උරා ගන්නවා. උදාහරණයක් තමා සශිම් කියන ජපන් අමු මාලු පෙති ආහාරය...


02. මුහුදු ආහාර ගැනීම

ජපානයේ පුද්ගලයෙක් වසරකට මුහුදු ආහාර කිලෝග්රෑම් 55.7 ක් කනවලු. හරියට අපි බත් කනවා වගේ නේද? මුහුදු පැළෑට් වල මල්ටි විටමින්, කැල්සියම්, යකඩ, විටමින් සී, තන්තු, බීටා කැරොටින් බහුලයි. මේ ඛණිජ පෝෂක හෘදයට හිතකර නිසා ජපානයේ හාට් ඇටෑක් අනිත් රටවල් වල වගේ බහුල නෑ....ඒවාගේම මත්ස්‍ය මේදය ප්‍රසන්න පෙනුමට හා පිළිකා වලට ප්‍රතිවිරුද්ධවත් ක්‍රියාකාරී වෙනවා. මේ මුහුදු පැළෑටි සමේ රැලි වැටීම නවත්වන හොද ඔසුවකුත් වෙනවා....


03. ග්‍රීන් ටී පානය

ජපානයේ ආහාර වේලක් අවසානයේ හරිත තේ කෝප්පයක් බොනවා කියලා ඔයාලා දන්නවාද? මේක නිසා ආහාර ජීරණය හොදින් වෙනවා විතරක් නෙවෙයි සිරුරේ කැලරි ප්‍රමාණය වැඩිවෙලා මහත් වීමත් වලක්වනවා. එහෙනම් කෙට්ටු වෙන්න හිතන් ග්‍රීන් ටී බෙනවා නම් බොන්නන් වාලේ නොබී කෑම වේල් අතරතුර ම ගන්න පුරුදු වෙන්න. වෙනස අත්දැකලම බලන්න...



04. බඩ පිරෙන්න කලින් ආහාර ගැනීම නැවැත්වීම

අපිට නම් මේක පුදුම දෙයක් නේද? කන්නේ බඩපිරෙන්න නම් මොකට බාගෙට කනවද හිතෙන්න පුලුවන්. නමුත් සම්පූර්ණයෙන් ම බඩ පිරෙන්න ලගයි කියලා දැනෙද්දී කෑම ගැනීම ජපන් ජාතිකයෝ නවත්වන්නේ ඒකෙන් සිහින් ජවසම්පන්න සිරුරක් ලබා ගන්න. අනික කාලා කාලා ඉස්මුරුත්තාව වුණාම එන කම්මැලි දවසේ වැඩ පාඩු කරනවා වගේ දේවල් ජපන් ජාතිකයින් ට  නැත්තෙත් මේ නිසානේ....


05. සුෂී ට්‍රික්

සුෂී කියන්නේ ජපානයේ ප්‍රසිද්ධ කෑම වට්ටෝරුවක්. ඔමේගා 3 fatty acid බහුල මේ ආහාරය මොළයට හා හදවතට ගොඩාක් හිතකරයි. මේක හදාගන්නේ මාලු, මුහුදු පැළෑටි හා එළවලු එකතු කරලා. මේකට රසකාරක හෝ සෝස් වර්ග මුකුත් නොයොදා ගන්න ඕනෙ. අපිට අමු මාලු කාලා පුරුද්දක් නැති වුණත් සතියකට වරක්වත් තෙල් සහිත මාලු වර්ගයක් රසකාරක රහිතව තම්බලාවත් කනවා නම් හදවත හා මොලයේ පෝෂණයට හිතකරයි....


06. සෞඛ්‍යයට හිතකර බැක්ටීරියා ලබාගැනීම

ජලන් ජාතිකයෝ පැසුනු ආහාර අනුභව කරන්න පුරුදු වෙලා ඉන්නේ ඔරීරයට හිතකර බැක්ටීරියාවනුත් එමගින් ශරීරයට ඇතුලු වෙන නිසා. එමගින් ආහාර ජීරණය වගේ ම ජීර්ණ පද්ධතියක් පිරිසිදු කරලා පෝෂක උරා ගැනීම වැඩි කරනවා. රෝග වලට ඔරොත්තු දීමේ හැකියාවත් මේකෙන් වැඩි වෙනවා....


07. උණු දිය උල්පත්වල නෑම

මේක ආහාර රටාවක් වුණේ කොහොමද කියලා හිතෙනවාද? ජපානයේ ගිනිකදු ආශ්‍රිතව තියෙන උණු දිය උල්පත් වල ඛණිජ, විටමින් හා තවත් පෝෂක අඩංගුයි. මේවාට බැහැලා නානකොට ජලයේ තියෙන පෝෂක ශරීරයට උරා ගන්නවා.

ඔන්න ඔහොම තමයි ජපන්නු එයාලගේ සිහින් හැඩකාර සිරුර වගේ ම ජවයත්, තරුණ පෙනුමත් රැකගන්නේ.....


 මූලාශ්‍රය : අන්තර්ජාලය ඇසුරෙනි