උදේ නැගිට්ට ගමන් ලෙමන්
යුෂ මිශ්ර කළ ජලය වීදුරුවක් පානය කරන්න. ප්රථිඵලය පුදුමාකාරයි....
සිරුරේ ආම්ලිකතාවය
මගහරවන්න ලෙමන් භාවිතා කරන්න පුලුවන්ද ? හිතන්නෙ නම් බෑ කියලා නේද ? අපි ඕනෙ
කෙනෙක් දන්නවනේ ලෙමන් කියන්නේ ඇඹුල් රස දෙයක් කියලා. මේ කියන්න යන්නේ ඇඹුල් රස
දෙහි වලින් ම ශරීරයේ ආම්ලිකතාවය නැතිකරන්න පුලුවන් විදියක් ගැන...
මුලින් ම කියන්න ඕනෙ
කොහොමද මේ ශරීරයේ ආම්ලික බවක් ඇතිවන්නේ කියලා. ගොඩාක් වෙලා කෑම නොකා සිටීම නිසා
හරි නැත්තම් සැර, ඇඹුල්, තෙල් සහිත ආහාර නිතරම ගන්න කෙනෙක්ගේ ආමාශයේ HCL කියන
(හයිඩ්රොක්ලෝරික්) අම්ලය, ආමාශයේ ඉදන් ගල නාලයට ආපස්සට ගැලීමක් ඇතිවන නිසා පපුවට
එනකම්ම මේ දැවිල්ල දැනෙනවා. ගැස්ට්රයිටිස් තියෙන කෙනෙක් නම් මේ අත්දැකීම කොයි
තරම් වේදනාවක් ද කියලා දන්නවනේ?? මේ ලෙඩේට අප්රසන්න තිත්ත බෙහෙත් බීලා එපා
වෙලාද ? එහෙනම් මේ ලේසි ප්රතිකාරය කරලා බලන්නකෝ.
නවතම පරීක්ෂණ වාර්ථා වලට අනුව, ලෙමන් කියන්නේ අධික ආම්ලික දියරයක්
වුණත් පොඩි ප්රමාණයක් ශරීරයට ගත්තොත් ආමාශයට හිතකරයි කියලා තමා කියන්නේ. අධිකව
ගන්න එකනම් කොහොමටවත් ම හොද නෑ. ලෙමන් ජලය සමග මිශ්ර කලවිට සෑසෙන දුබල අම්ලය
හැසිරෙන්නේ භෂ්මයක් වගේ. ඉතින් මේ ජලයට මිශ්ර ලෙමන් වලට පුලුවන් ආමාශයේ ආම්ලික බව
උදාසීන කරන්න.
රෑට ටිකක් සැර කෑමක් කාලා නිදාගත්තොත් උදේ පාන්දර බඩ පපුව වේදනාවෙන්
නැගිටින්න වෙනවනේ....දෙහි බිංදු කීපයක් දාපු වතුර වීදුරුවක් බීවා නම් ලේසියෙන් ම
මේ වේදනාව නවත්ත ගන්න පුලුවන්.
ලෙමන් ආම්ලිකතාවය නැතිකරන්න විතරක් නෙවෙයි රුධිර පීඩනය
අඩුකරන්න, ශරීරයේ අනවශ්ය මේදය දහනය කරලා කෙට්ටු කරන්නත් හොද බෙහෙතක්.
gastric
ulcer එහෙම නැත්නම් ආමාශයේ
තුවාල තත්ව ඇතිවෙලා තියෙන කෙනෙක්නම් ඔයා ජලය මිශ්ර නොකර ලෙමන් පානය කරන්න එපා
කවදාවත් ම...එහෙම කෙනෙක් ට පුලුවන් සීනි ටිකක් වැඩිපුර දාලා වතුර සමග මිශ්රකරලා
හදාගත්ත රසවත් ලෙමන් පානයක් බොන්න. ආයුර්වේද වෛද්යවරුන්ගේ මතයට අනුව ගැස්ට්රයිටිස්
වලට ටිකක් පැණි රසට හදපු දෙහි බීම එකක් බොන එකෙන් ඉක්මණින් සහනය සලසාගන්න පුලුවන්.
ඒවගේම තමයි ලෙමන් විටමින් සී බහුල පලතුරක් නිසා සමට, හෘදයට වගේම
රුධිරනාලිකා වල පැවැත්මටත් ඉතාම ගුණ පළතුරක් කියලා අමතක කරන්න එපා.....!!!!
මූලාශ්රය : අන්තර්ජාලය ඇසුරෙනි